MOCIONS

MOCIONS

Aprovada la moció a Terrassa

El dia 27 de gener, al plenari de l’Ajuntament de Terrassa es va aprovar la moció Aturem les guerres amb els següents vots:

Junts 2 vots. Tot x Terrassa 10 vots (abstenció punt 6, en contra punt 7 i a favor de la resta), ERC 5 vots. PSC 7 vots en contra i Cs 3 vots en contra.

Aprovada la moció a Girona

El 16 de gener de 2023 s’ha presentat al ple de l’Ajuntament de Girona la moció Aturem les guerres que ha estat aprovada amb els següents vots:

19 sí: Guanyem 6, ERC 4, Junts 9

8 abstencions: PSC 6, C’S 1, No adscrit 1

Aprovada la moció a Banyoles

El dilluns 30 de gener de 2023 es va aprovar al plenari de l’Ajuntament de Banyoles la moció d’Aturem les guerres.

Amb els vots afirmatius de tots els partits: Junts 9, ERC 5, SUMEM 2,  i Convivència i Progrés 1
El suport de les següents entitats: Banyoles Solidària, Escola de Natura, Manaies, ass veïns can Puig, Centre d’Estudis Comarcal, Escenaris Especials, Plataforma Canvi Climàtic. I 240 signatures.

Aprovada la moció al Consell Comarcal del Pla de l’Estany

El ple ordinari del Consell Comarcal del Pla de l’Estany de dia 23 de març ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Aturem les guerres.

S’aprova la moció a Sabadell

El dilluns 4 d’abril el ple de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar la moció d’Aturem les guerres que va proposar Justícia i Pau.

La moció va ser tirar endavant amb els vots d’ERC i la Crida, l’abstenció del PSC, Junts i la regidora Morell i el vot en contra de Ciutadans.

Al ple hi va estar present un grup de representants dels ciutadans es manifesten a la ciutat des de fa 20 anys com Roda de la Pau.

>>Moció

La Paeria de Lleida també aprova la moció

El Ple Municipal de la ciutat de Lleida va aprovar divendres 28 d’abril la moció presentada per Aturem les Guerres, conjuntament amb la Coordinadora d’ONG i Altres Moviments Solidaris de la ciutat, amb la col.laboració també del Consell d’Infants i Joves.

El resultat va ser el següent:

21 vots a favor: ERC, 7 vots; Junts, 5 vots, PSC, 7 vots i Comú de Lleida, 2 vots

6 abstencions: PP, C’s i  regidors no adscrits.

>>Moció

Presentem la petició al Presidente del Gobierno

Un cop presentades i aconseguides diverses mocions a ajuntaments i presentades peticions a la Ministra de Defensa, ara elevem la petició al Presidente del Gobierno.

La Ministra de Defensa s’ha declarat incompetent davant la petició perquè es posicionés sobre les propostes de la Iniciativa per la pau “Aturem les guerres” dient que és responsabilitat del Presidente del Gobierno. Incompetent fins i tot, per passar-li el document al Presidente del Gobierno, tal com preveu la llei.

Així, ara presentem la sol·licitud al presidente del Gobierno

Documents per presentar peticions de moció als ajuntaments

Model formulari de petició a alcaldia

Petició_de_moció_alcaldia

Petició de moció a alcaldia en word

Model formulari petició a Ministra de Defensa

Petició de moció a alcaldia en pdf

Sol·licitut per fer efectiu el dret de petició al Presidente del Gobierno

CatalanEnglishArabicFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishUkrainian