MANUALS DE DISSUASIÓ CIVIL NOVIOLENTA

MANUALS DE DISSUASSIÓ CIVIL NOVIOLENTA

UNA DEFENSA PER A CADA AGRESSIÓ

Comprar el manual en PDF

COM ORGANITZAR UNA AUTO-DEFENSA NOVIOLENTA

Comprar el manual en PDF

COM ENTRENAR L’ACCIÓ DIRECTA NOVIOLENTA

Comprar el manual  en PDF

QUÈ FER EN CAS D’UNA AGRESSIÓ ARMADA

Comprar el manual en PDF

La legítima defensa només pot ser-ho amb mitjans legítims que provoquin menys morts i destrucció de les que pretén evitar. Com tot sistema de defensa, però, l’AutoDefensa Noviolenta s’ha d’organitzar, entrenar i demostrar. Per això només serà dissuasiva si el possible agressor percep la força de la seva no cooperació total.
Manual de Dissuasió Civil Noviolenta ofereix pistes sobre com aplicar una alternativa a la defensa militar armada en diferents escenaris, com generar agrupacions d’Autodefensa Noviolenta (ADN), com millorar l’acció noviolenta i què podem fer en concret en cas d’una agressió (invasió, ocupació) armada.
 
  •  Es presenten alguns elements introductoris per poder identificar el context i les característiques propis de cada conflicte que pot convertir-se en conflicte armat, en funció del tipus d’agressió armada i del tipus de defensa violenta (guerra) o noviolenta. 
  • S’ofereixen alguns elements pràctics per crear i organitzar una agrupació ADN, i la seva articulació en xarxa. 
  • Es proposen tècniques d’acció directa noviolenta i d’organització de serveis d’ordre en concentracions perquè els col∙lectius interessats puguin adaptar-les, entrenar-les i aplicar-les.
  • Es recopilen i endrecen estratègies, tàctiques i tècniques noviolentes aplicades en experiències de resistència per enfrontar invasions i ocupacions armades.
CatalanEnglishArabicFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishUkrainian